Mliečny rez s čokoládou
Piškóta
- 5 vajec
- 100 g cukor kryštálový
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Smotanová plnka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 2 PL cukor práškový
- 30 ml voda
- 10 g Želatína číra Liana
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme kakao a zľahka vmiešame sneh z bielkov. Plech potrieme olejom, uložíme papier na pečenie, ktorý tiež potrieme olejom. Vylejeme cesto a pečieme pri 180°C 12 minút. Necháme vychladnúť.
- Želatínu nasypeme do horúcej vody a vyšľaháme do rozpustenia. Šľahačkové potešenie s práškovým cukrom vyšľaháme v mlieku a ihneď vlejeme za stáleho šľahania želatínu. Podľa chuti môžeme pridať 2 PL jemného tvarohu alebo jogurtu a na dochutenie trochu rumu.
- Z piškóty stiahneme papier na pečenie, prekrojíme na 2 časti, na jednu časť natrieme plnku a priložíme druhou časťou. Jemne pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
Piškóta
- 5 vajec
- 100 g cukor kryštálový
- 2 PL Kakao tmavé Liana
Smotanová plnka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 2 PL cukor práškový
- 30 ml voda
- 10 g Želatína číra Liana
Produkty k receptu